Skip to content
септември 3, 2009 / jenny

зодия Близнаци

Gemini

(21 май-20 юни)

планета: Меркурий
стихия: въздух
девиз: „Аз мисля!“

положителни качества: предани, верни, изключително общителни (понякога даже прекалено), честни, оптимистични, добронамерени.
отрицателни качества: мързеливи, бъбриви, несигурни, инатливи, дребнави, любопитни, капризни.

Представителите на тази зодия в повечето случаи са двойнствени хора – в тях се бори доброто и лошото, а именно страната на добрия приятел и любовник и страната на злия и егоистът. Често изпадат в необясними депресивни настроения и редовно са в конфликт със себе си. Тяхната вътрешна несигурност ги изнервя и ги прави лесно избухливи или раздразнителни. Имат склонност към самокритичност и комплекси за малоценност.
Когато са в настроение и във вихъра си, с близнакът можете да се смеете до сълзи и да се забавлявате страхотно. Не им пука особено от хорското мнение и дори обичат да се изявяват и изказват публично. Харесват някой да ги слуша или да се впечатлява от възможностите и талантите им. Лесно се привързват и са предани приятели, но не са точните хора за пазене на тайна.
Рядко комуникативни личности са. Те могат да се заприказват с абсолютно всеки – чистачите по улицата, бармана, сервитьорката, продавачът в магазина, някой дядо в тролея, симпатичен представител от другия пол и пр. Не се стесняват или срамуват, дори напротив – чувстват се отлично в такива ситуации. Понякога тази тяхна комуникативност е приета странно от непознатите, но те бързо успяват да стопят леда с ненатрапчивия си чар и дар слово.
Пресметливи са. Добре си поддържат финансовото положение, не харчат излишни пари и винаги в този аспект са  разумни. Мъжете понякога са малко крайни – някои са твърде стиснати и дребнави и всеки по-голям харч ги докарва до истерия.
Капризни същества са. Винаги са на контра на всички останали – каквото харесва компанията, те харесват обратното. Цупят се, ако не мине техния номер и не стане на тяхното. Сърдят се, ако се подходи снизходително към тях. Имат претенции за всичко и често може да се случи да ви надуят главата от мрънкане и оплакване.
Когато видите някоя жена възбудено да говори по телефона и да обсъжда нещо шепнешком, бъдете почти сигурни, че тя е зодия Близнаци. Падат си по клюките, макар някои представители умело да се прикриват. Безобразно любопитни са и винаги се бъркат там, където не им е работа. Това дразни по-консервативните зодии и те гледат да избягват близнака.
Същевременно с техния нестихващ поток от думи, винаги могат да ви разведрят или развеселят. Могат да стават досадни, но не можете им да се сърдите дълго – с непохватните си думи, милото сърце и чаровната усмивка, бързо ще забравите яда си.
Оптимистични и отворени хора към света са. Имат всевъзможни познати и приятели, харесват да са в голяма компания и се стремят да са нейния център.
И мъжът, и жената близнак определено са флиртаджии. Флиртовете им носят душевно равновесие и спокойствие и не пропускат случай да ги направят. Обаятелни са и когато искат, могат лесно да ви оплетат в мрежите си. След което, ако нямат сериозни намерения към вас, бързо ще изгубят интерес.

Жените близнаци представляват два типа: сексапилната мадама, която винаги казва мнението си, без дори някой да й го е искал, която винаги затапва мъжете и ги кара да я гледат с отворена уста. Тя е дръзка, обикновено е с атрактивна външност, омайва с приказките и чара си и нищо чудно, че половината мъжка аудитория залита по нея. Шанс обаче нямат – тя си има един избраник и другите не са й нужни. Достатъчно й е, че флиртува и се чувства харесвана.
Втория тип са по-затворени и по-прикрити. Те също нямат нищо против да ги свалят, но подхождат по-сериозно към любовта и не си позволяват волности. Послушни и добродушни съпруги и приятелки са, изтърпяват много и са винаги честни към партньора си.
И двата типа жени са крайно търпеливи, раздаващи се и нежни, забавни и приятна компания.
Първия тип близнаци са по-тоталитарни, обичат да налагат мнението си и се вбесяват, ако не стане на тяхното.Втория тип също имат нотки на инат, но в много по-омекотен вариант.

Мъжът близнаци е работлив единствено, когато става въпрос за собствената му професия. Него трудно можеш да го накараш да помогне в къщи, да напазарува или купи нещо. Дребнав е, щом става въпрос за хигиена, коли, пари или вършене на битови задължения.
На работното си място обаче е съвършено прецизен и на него може да се разчита. Винаги ще направи това, което му е казано и ще свърши нещата по начина, по който трябва да бъдат. Вкарва всичките си сили по пътя нагоре и обикновено успява.
Приятен събеседник е, в повечето случаи сладкодумието му е комплектовано с голяма доза чар. Тези мъже могат лесно да ви свалят звезди и да ви прилъжат, а после бързо да изчезнат. В същото време, решат ли, че са срещнали жената за тях, са лоялни и верни към нея и дори не си помислят за изневяра. Много държат на реда, но въпросът е да не го поддържат те.
Големи купонджии са. В много случаи именно близнаците проявяват инициативата за всякакъв вид забавление. Не издържат дълго време в къщи и си търсят всякакви поводи, за да излязат някъде. Понякога са леко лицмерни, но напълно в границите на нормалното.

В секса, мъжете близнаци са добри партньори – успяват да задоволят половинката си, но не са издържливи любовници. Не обичат да повтарят, а когато го правят е или за да доставят удоволствие на жената, или за да направят впечатление. Фенове са на разнообразието, до Христова възраст са готови за всякакви сексуални подвизи, след това с годините улягат и нямат такава потребност от редовен секс. Но като млади са доста скокливи и с голямо сексуално въображение.
Жените са мечтаните любовници – обичат да го правят дълго време, във всевъзможни пози и ще направят всичко по силите си, за да ви зарадват и задоволят. Обикновено тези жени имат и сексуално излъчване, което привлича мъжете като магнит. Могат да го правят по всяко време и навсякъде, дори на публични места и с жена близнак ще имате страхотни екстремни преживявания. Когато обаче няма желание за секс, не я притискайте – това ще е само минимален период, който щом отмине, остъпвa на истинска фурия.

(написано по абсолютно лични наблюдения и убеждения, без допитване до професионални хороскопи)

Advertisements

8 Коментари

Вашият коментар
 1. коко / Септ 3 2009 8:56 pm

  Брво! Чудесна характеристика! Аз лично съм Близначка и едва ли съм чела по-добро описване. Надявам се да бъдат публикувани текстове за всички зодии.

 2. Rally / Септ 3 2009 9:49 pm

  хех доста точни наблшдения… само не съм съгласна за пестеливостта, поне съдейки по себе си…

 3. pisnamiii / Септ 4 2009 7:40 am

  Да, в повечето случаи пестеливостта е характерна за мъжкия близнак 🙂

 4. коко / Септ 27 2009 4:46 pm

  Аз съм доста пестелива… даже скръндзава. Това е много добре, че поне някой е видял тази ни черта. Но ако е за близък човек… всичко ще си дам.

 5. Лия / Окт 11 2009 4:13 pm

  Относно мъжът близнак в секса не съм съгласна въобще…/моите впечатления, а напоследък всеки е близнак ! / искат по много, нон-стоп във всеки един момент. Но от друга страна – да, губят интерес, прекалено комуникативни и доста често заради двойствеността им – леко шизофренични…Истина е, че нямам никакви наблюдения върху жените близнаци, но за мъжете определено имам изградено мнение, ти знаеш добре !

 6. des / Юни 19 2010 7:34 pm

  имаш добро въображение, но 80% от нещата не са верни 😉 както и да е, зодиите за мен са измислица! 🙂

 7. jenny / Юни 20 2010 2:28 pm

  Няма лошо да мислиш така, а и също конкретно за теб характеристиката може да не отговаря.. Но никъде не съм казала, че постът отговаря за ВСИЧКИ хора от тази зодия, винаги има изключения, хора, които са променени от начина си на живот, възпитание или някакви травми и бла-бла.
  Но за да съществуват хороскопи и зодиаци от толкова години насам, значи има някаква доза истина. Пък и ако си добър наблюдател, можеш сам да направиш изводите и да видиш някои характерни прилики между представителите на дадена зодия.
  Мерси за споделеното мнение все пак, винаги има нужда и от негативизъм!
  🙂

 8. moni / Юли 7 2012 10:38 pm

  много точни наблюдения! Браво!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: