Skip to content
септември 4, 2009 / jenny

зодия Козирог

(22 декември – 20 януари)

планета: Сатурн
стихия: земя
девиз: „Аз действам.“

положителни качества: амбициозни, упорити, работоспособни, изпълнителни, прецизни, честни, лоялни, чувствителни, отговорни
отрицателни качества: мнителни, понякога савмолюбени, затворени, резервирани, суетни, материални, песимисти

Представителите от тази зодия са доста криворазбрани от останалите – всички мислят, че козирозите са резервирани и студени хора, но това е само маска. Дълбоко зад нея, те са чувствителни и лесно раними същества. Рядко вадят тази си същност на бял свят, само пред най-близките и доверените си хора. Благодарение на тяхната резервираност, те са изключително успешни кариеристи, последователни и прецизни са в работата си. Умеят да ръководят, макар рядко да заемат такава позиция.
Ако имате нужда от добър слушател и пазач на вашите тайни, това е козирогът. Не е в неговата природа да се бърка в чуждите работи и не е особено любопитен на тази тема. Точно заради това хората се чувстват спокойни да им споделят и да потърсят съвет от хладният им разум. Обикновено козирогът е добър психолог и умее лесно да преценя хората около себе си.
Голям минус на тази зодия е, че редовно изпадат в депресивни състояния и често избиват комплекси. По тази причина, мъжът до женския козирог трябва да е много нежен и редовно да й напомня за положителните й качества и способности. Мъжкият козирог обича да усеща подкрепата на половинката си.
Другите ги определят за песимисти, но козирозите обикновено са най-здравомислещите хора. С реален поглед върху нещата и точни преценки за всичко. Нямат навика да се отказват лесно от нещо и правят всичко възможно, за да постигнат успех.
Чувствителни са. Зад хладното и леко резервирано държание те прикриват, че са наранени или самотни. Страхуват се да се разкриват лесно, именно защото не искат да са наранявани. Затова тяхното доверие трябва да бъде спечелено.
Иначе са големи купонджии. Тази зодия имат винаги свежи идеи и се отличават с невероятна креативност. Винаги ще направят оригинален подарък, винаги ще кажат нещо на място, винаги ще се облекат добре или ще ви дадат полезен съвет. Обичат техните партньори да ги подкрепят, но и да изтърпяват моментите им лудости.
Имат чувство за хумор, понякога черно, но винаги с козирог на маса или в компания е забавно. Леко иронизира всичко по света, но хуморът им е тънък и приятен. Винаги знаят къде е границата и рядко я прекрачват.
Обичат да имат много познати и приятели, не харесват да се задържат дълго в къщи и да скучаят. Падат си по всякакви възможни забавления, стига да е с приятни хора.
Обичат реда и подредеността, но рядко биха седнали да критикуват друг за немарливост или безредие. В повечето случаи вьобще не се бъркат в чуждите работи, което е голям плюс за околните и те го оценяват.
Много широко скроени са, могат да възприемат всякакви шокиращи новини и събития хладнокръвно и да реагират трезво. Моралисти и перфекционисти във всяко едно отношение.

Мъжът Козирог е винаги усмихнат, самоуверен и приятен събеседник. Лесно може да те разсмее. Обича да бъде в женска компания и дори да се шегува и да дава вид на нехранимайко, ако се е впуснал в сериозна връзка, никога няма да изневери. Лоялен спрямо половинката си, когато нещо не му харесва в отношенията им, веднага ще сподели и ще разреши проблема. Работлив е, обикновено козирозите докарват стабилни доходи. Страхотен приятел е, когато имаш нужда от него – за пари, подкрепа, каквото и да е помощ, той ще бъде там за вас. Не прекалявайте обаче, защото не прощава. Козирогът е много горделив – няма да се извини пръв, ако е сигурен, че не е той виновен, ако не си говорите, няма да е първия, който ще проговори. Държи на думата си, рядко се отмята от това, което е обещал или казал. Не му понася да го критикуват излишно, а качите ли му се на главата – показва твърдата, лоша страна на зодията си. Лесно му се вдига кръвното, така че внимавайте. Ядосаният Козирог е доста плашещ.

Жената Козирог обикновено е независима, интелигентна и чаровна. Понякога нейната сериозност плаши мъжете. Обича да се занимава с много странични дейности, харесва й да бъде в приятелска компания, много цени семейната атмосфера и жените от тази зодия са прекрасни майки и домакини. В повечето случаи се впускат трудно във връзка и чак след като са преценили достатъчно добре ситуацията и възможностите. Дори да ви изглеждат безчувствени, това е голяма лъжа. Тези жени са ураган от емоции, които таят дълбоко и ги пазят само за себе си. Когато им е тежко, имат нужда да споделят. Обикновено имат армия от приятелки, които ще й се притекат на помощ. Често при жените се наблюдава абсолютната противоположност в самомнението – някои са с ниско самочувствие, други са самоуверени и дори самовлюбени. И в двата случая това се дължи на комплекси, които те гледат да не изваждат на показ. Независимо от различните типове  козирози, на всяка от тях  трябва да й бъде напомняно за нейните ценности и таланти, защото иначе започва да се чувства ненужна и отритната.  Добър слушател е, и когато се приберете от тежък ден, можете да бъдете спокоен – тя ще е там за вас, най-вероятно приготвила вечерята и ще изслуша всичко, което ви е на сърце. А после сигурно заедно ще понапсувате този, който ви е изнервил и тя ще разведри настроението ви.

В секса, мъжете са доста добри партньори. Харесват някои традиционни и нетрадиционни похвати. Рядко стигат до грубости или прекалени волности. На първо място за тях е да открият всяко чувствително място в тялото на партньорката си и да я докарат до лудост. Обичат да виждат, че задоволяват жената до себе си. В замяна искат и те да си получат удоволствието, но винаги на първо място е задоволяването на партньорката.. Могат да бъдат изключително издържливи, а могат да бъдат и умерени.
Жените са истински огън, стига да знаете как да го запалите. А това е повече от лесно – просто питате козирога преди самия акт какво обича и какво не. Щом вече знаете, имате ключа към незабравимо преживяване. Козирогът е всеотдайна и раздаваща се любовница, обича дългия секс, обича да повтаря. Харесва всякакви възможни пози, не е против и нетрадиционните неща. Почти няма случай, в който жените от тази зодия да ви откажат секс. Ако това стане, не й се сърдете – явно наистина има проблем. Важното при тези жени е да им бъде повтаряно, че са сексапилни и красиви, за да премахнат вътрешната си несигурност и да ви отнесат в техния прекрасен сексуален свят.

(написано по абсолютно лични наблюдения и убеждения, без допитване до професионални хороскопи)

 

Advertisements
  1. Иво / Септ 4 2009 12:32 pm

    Дали обаче не си ни нахвалила, а ^

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: