Skip to content
септември 8, 2009 / jenny

зодия Везни

zodiac-horoscope-libra-1-sign

(24 септември – 23 октомври)

планета: Венера
стихия: въздух
девиз: „Аз балансирам.“

положителни качества: чувствителни, лъчезарни, весели, добри партньори, независими, отстъпчиви, наблюдателни
отрицателни качества: снизходителни, колебливи, непостоянни, понякога неспокойни и притеснителни, мързеливи, твърде артистични.

Зодия Везни са весели, лъчезарни и винаги готови за добро преживяване, някое артистично занимание или мероприятие, свързано с изкуство. Обикновено са магнетични и приятни хора за компания, имат обкръжение от добри и верни приятели и заради отличното си умение да преценяват ситуацията и да предполагат какво ще се случи, рядко някой може да ги измами. Лесно раними са, но и бързо се възстановяват след това. Способни са да обичат много искрено, но също така след раздяла, могат бързо да ви забравят –  заради тяхно собствено добро.
Никога не се притесняват за бъдещето. Те просто знаят, че всичко ще им бъде наред и не си дават много зор. Тези хора не са от най-успяващите, но винаги живеят такъв живот, на който останалите само могат да завиждат.
Много колебливи са. Притесняват се, когато трябва да вземат важно решение и тогава се уповават на хора с по-силен характер от техния. До последния момент се чудят кое точно е най-доброто решение, но и редовно след като са го взели, се чудят дали другия вариант не е бил по-добър. Имат нужда от твърд човек до тях, който да ги успокоява и насочва. Лутащи хора са и могат лесно да се изгубят, ако не получат помощ.
За много голям процент от везните важи мотото „Каквото ти харесва на теб, ми харесва и на мен.“ Но доста често се намират и изключения, които са големи инати и имат собствено мнение по всички въпроси. Това обаче не означава, че го отстояват. Мразят да влизат в препирни и караници, избягват ги всячески и затова в повечето случаи просто се съгласяват с другия.
Ревниви са. Особено мъжете. Имат силно развито собственическо чувство и макар в началото да не ви го показват, с течение на връзката ще го разберете. Не са склонни към изневяра и в повечето случаи са честни партньори.
Лесно се смущават, изнервят и ядосват. Също толкова лесно им минава, но тези менящи се настроения са често срещано явление.
Везните са интересни от гледна точка на това, че винаги получават това, което искат тихо, кротко и без особена намеса от тяхна страна. Почти винаги добре знаят какво може да се случи в дадена ситуация, как може да реагира даден човек, заради перфектната си преценка.
Талантливи в много отношения, а в повечето случаи са и с атрактивна външност. Не се грижат за нея прекалено, като лъвовете, но в никакъв случай не се оставят да затънат. Винаги има нещо около и по зодия Везни, което да впечатлява.

Мъжът Везни е изключително приятен събеседник. Добре преценява хората и дава точни характеристики за същността им. В компания е ненатрапчив, но винаги е готов да разкаже интересна история за цялата компания. Обича и почита половинката си, позволява й много, търпелив е. Обича семейната атмосфера, приятелите му са важна част от живота му. Не е от най-работливите, но когато знаете как да подходите към него – ще извърви до края на света, щом сте го помолили. Обича изключително нежни и добродушни жени, които обаче да са по-решителни от него, когато трябва, защото той независимо, че е чудесен съпруг и приятел, по-колебливо същество от него няма.

Жената Везни е забавна, весела, винаги заобиколена от приятели и обожатели. Не обича да влиза в конфликти с абсолютно никой, затова поддържа добри отношения с всички възможни хора. Резултатът е, че всеки я смята за душичка и я харесва. Пада си леко мързелива и не обича да бъде пришпорвана. За съпруга е повече от чудесна, защото рядко ще направи фасон или ще ви се разсърди (ако няма основателна причина) и в по-голяма част от времето ще е лъчезарна и усмихната. Ревността обаче важи и за нея, така че не злоупотребявайте с търпението й.

В секса, мъжът е страхотен партньор. Страшен традиционалист е, не обича нетипични действия. За да ви достави удоволствие обаче, би направил всичко. Издържлив е, умее да се контролира и колкото му кажете, че искате – толкова ще получите. Не е от най-сексуалните знаци, но винаги когато имате желание за интимности, той ще е готов за вас. Няма да ви се разсърди, ако известно време вьобще не ви е до секс – ще ви разбере и ще уважи избора ви. Ако обаче прекалите, ще се усъмни дали не се е появил друг и ще покаже лошата страна на характера си. От ревност е способен на много неща, но почти винаги успява да се овладее.
Жените са изключително женствени, обичат да показват тялото си, защото знаят, че предизвикват възхищение. Обичат страстта, но не биха отказали и по-разкрепостени неща в леглото, но само ако видят, че мъжа до тях го желае. Не натрапват сексуалните си влечения, с удоволствие изпълняват това, което мъжа харесва и обичат да виждат, че го задоволяват. Харесва секса по всяко време, навсякъде и под всяка форма.

(написано по абсолютно лични наблюдения и убеждения, без допитване до професионални хороскопи)

Advertisements

4 Коментари

Вашият коментар
 1. Магдалена / Май 18 2010 12:30 pm

  За всичко съм съгласна, само за едно не. И то е за мъжете Везни : „Не са склонни към изневяра и в повечето случаи са честни партньори.“ – това са абсолютни глупости! Мъжете Везни са едни от най – голямите флиртаджий и както се казва не са „мъж за една жена“. Често сменят жените и са много склонни към изневяра. Верността е митология за тях, и едва ли знаят какво точно означава даже самата дума. 🙂

 2. jenny / Май 19 2010 5:16 pm

  Хех, най-вероятно е така, но от личният опит, който съм добила покрай Везните, съм натрупала това мнение – повечето представители на тази зодия, които познавам, са в сериозни връзки, много обичат приятелките си и знам на 100%, че не изневеряват. Но както знаем, във всяка една зодия се срещат изключения! 🙂 Иначе се радвам, че ти е харесало написаното и се съгласяваш с него!

 3. Магдалена / Юни 3 2010 1:38 pm

  Май тези верни мъже везни които споменаваш са изключенията в случая. 🙂 Нека и аз да споделя личните си наблюдения, а те не са направени върху един или двама. Мъжете везни са страхотни чаровници, могат да завъртят главата на всяка жена. Радват се на жените, а и жените се радват на тях. 🙂 Невероятни кавалери, нооо не искайте от тях да са ви верни. Често си сменят приятелките. На тези за по 2 – 3м. може и да са верни по време на връзката, но след това неизбежно идва следващата. Едното око е винаги в страни в чуждото. Непостоянни са в чувствата и действията. Забъркват се в множество емоционални каши като замаскират ситуацията с „просто приятели“. Изведнъж такива „просто пиятелки“ стават любовници и обратното. Важното е движение да има. 🙂 Извинявам се предварително на всички засегнати, но всеки си има наблюдения. 🙂

 4. Despina / Окт 21 2011 7:59 am

  Vijdam se s Vezni veche 6 meseca prekarvame si dobre v legloto nishto poveche,no chustvam che me revnuva naposledak,nemoga da go razbera samo me ubarkva toi e mn sramejliv.Vpechatlena sam obache ot tazi zodiq naistena e strahotna mn dobri i zagrijeni!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: