Skip to content
октомври 11, 2009 / jenny

зодия Дева

Virgo(23 август – 22 септември)

планета: Меркурий
стихия: земя
девиз: „Аз анализирам.“

положителни качества: работливи, пресметливи, добродушни, честни, изключително способни, с чувство за хумор, търпеливи
отрицателни качества: сухари, отмъстителни, дребнави, притеснителни, страхливи

Зодия Дева са може би хората, на които работата и всичко свързвано със запаметяване им се отдава най-лесно. Винаги те са първите, които разбират и научават всичко в училище, те са първите, които най-лесно запомнят в университета и те са хората, които в работата се справят бързо и с лекота. Всичко им се отдава – точни науки, литература, музика. Имат изключителна памет и по отношение на всякакви събития и случки, в това число и лошите – те никога няма да забравят лошото, което им е сторено.
Представителите на тази зодия обръщат внимание на външния си вид достатъчно, че да изглеждат винаги отлично. Не са като зодия Лъв да прекарват часове в приготовления, и въпреки това резултатите са страхотни. Жената винаги ще е сложила спирала и червило, а мъжът винаги ще си е направил прическата удачно. Не прекаляват със суетата, но все пак са критични към външността си.
Повечето Деви са изключителни изпълнителни – правят това, което им е казано в точно определения срок, идват винаги навреме за срещи, всичко изпълняват по план. Почти никога не може да видите Дева да е изпаднала в лошо финансово положение – умеят да спестяват и да следят изхарченото така, че да не останат на червено.
Приятна компания са, имат ненатрапчиво чувство за хумор, но понякога правят забележки прекалено много. Независимо, че винаги са добронамерени към приятелите и близките си, няма да пропуснат да изкоментират някоя тяхна грешка, несполука или глупава постъпка. Обичат да бъркат в раните, но в повечето случаи хората не им се обиждат. Защото и са незаменими приятели, винаги ще изслушат и ще дадат подходящ съвет.
Почти винаги таят в себе си истинските си чувства и споделят само с най-близките и доверени хора. Смятат чувствата за нещо лично и съкровено и никога няма да споделят на всеослушание в кой са влюбени или кое ги е разстроило. По-възпитаните представители, дори да са на ръба на истерията, ще намерят сили да се усмихнат и да се правят, че всичко им е наред.
Не приемат нещата навътре, не са обидчиви и харесват шегите с хората и със самите тях. Широко скроени личности, обикновено всички в работата и училище ги познават и са в добри отношения с тях. Нерядко общителността им е допълнена с чар или красота и тази комбинация е като магнит за другия пол.
Зодия Дева не обичат да губят. Не харесват да бъдат критикувани професионално или да знаят, че не са се представили добре. Затова правят всичко възможно нито едно от горе посочените да не им се случва. При някои Деви това е прекалено и те си падат малко сухари.
Голям минус за тях самите е, че по-голям процент от Девите са притеснителни и леко песимистично настроени хора. Винаги премислят постъпките си, страхуват се какво ще се случи, притесняват се за изявите си и като цяло, все за нещо са нервни и притеснени. (наблюдава се по-често при жените, по-рядко при мъжете)
Домошари са. Харесват домашното огнище, обичат да са възможно най-много с половинките си. Не отказват романтични пътувания насам-натам, обичат да пътуват с любимия, да разглеждат забележителности, да ходят по курорти и прочие. Прекарват много време и с приятелите си, но любовта им винаги е на първо място.
Изключително тактични – може би всъщност най-тактичните от зодиака. Няма да се месят в личните ви работи, няма да ви кажат, че са разбрали, когато сте излъгали, няма да споделят, че са ви чули, докато сте се карали с някой. Ако обаче забележат, че отношението ви към тях е лошо или ги лъжете прекалено много, постепенно и съвсем леко ще се отдръпнат от вас. Пак ще се държат добре и възпитано, но не по начина, по който сте били преди.

Мъжът Дева с малко успява да направи много на работното си място. Уважаван е, приятен и обикновено много симпатичен или чаровен. Има самочувствие, защото знае какво има, но никога не го натрапва прекалено. Той е хитрец – има много приятелки от женския пол и по този начин успява да изучи добре женската психика, да разбере какъв тип жена търси и накрая да си я намери. Обикновено много от обкръжението му са влюбени в него, но той по тънък и тактичен начин успява да закрепи дружбата с тях. Не се ласкае, че получава женско внимание – той просто си знае, че трябва да го получава. Приблизително добър приятел е – ще ви изслуша и ще даде съвет, но никога няма да се задълбочи прекалено в проблемите ви. Някои от мъжете са разсеяни и леко флегматични, други са делови, суховати и изпълнителни. В любовта много редовно се срещат самотни мъже дева, по простата причина, че те търсят най-доброто и обичат да разиграват жените. Ако го искате, бъдете много търпелива, не правете първия ход и изчакайте той да реши, че вие сте за него.

Жената Дева обикновено е атрактивна и приятна на външен вид. Не прекалява с грижите, но когато усети, че има нужда от отслабване – ще направи диета, когато усети, че нещо не е наред – веднага ще го промени. Повечето са симпатични глезани, нежни и любвеобвилни. Обичат да се забавляват, обичат приятелите и близките си. Ще дадат много за тях, ако знаят, че го заслужават. В любовта, девите са слонски търпеливи – изтърпяват и преглъщат много, понякога дори прекалено. Преди да приключат една връзка, трябва човекът до тях наистина да е прекалил и злоупотребил с тях. Често девите остават разочаровани или изиграни, тъй като са твърде наивни и лесно потъпкват достойнството си. Когато са във връзка, дават много и търпят, но ако видят от самото начало, че не си заслужава, няма да си губят времето особено дълго. Имат високи изисквания за мъжете до тях и в повечето случаи другите жени завиждат на мъжа на девата.

В секса, мъжът е много непостоянен и странен партньор. Няма нужда да прави твърде често секс. Когато няма постоянна парнтьорка, го прави с различни жени, но никога не прекалява. За него са по-важни други неща в една връзка. Но все пак, когато реши, че иска креватно удоволствие, със сигурност ще ви го достави. С много ентусиазъм, техника и с малки трикове, ще ви побърка. В замяна обаче очаква всичко в къщи да му е подредено и чисто и връзката ви да е стабилна и здрава психически. Бройките жени, с които спи, обикновено ги прави заради спорта.
Жената е с нормален сексуален апетит, не е особено притенциозна. Може да го прави по много и по всяко време, но ако партньорът й е по-малко сексуален, тя няма да има нищо против и за това. Нагаждат се по любимия човек и изпълняват неговите желания, дори на тях да не им е приятно. Не обичат разнообразието от пози, харесват стандартността, но ако пожелаете от тях, ще правят всичко, каквото гледате по порно филмите. Друг е въпросът дали ще им бъде приятно. В повечето случаи, правят някои неща, за да могат после да се похвалят пред приятелките си и да се почувстват незаменими. Те са по-пасивни в леглото, но все пак преживяването с тях няма да ви бъде скучно.

(написано по абсолютно лични убеждения и наблюдения, без допитване до професионални хороскопи)

Advertisements

4 Коментари

Вашият коментар
 1. Zoe / Май 17 2011 12:39 pm

  Изключетелно точно описание на Дева! Много благодаря! Беше истинско удоволствие!!! Пожелавам Ви много успехи и лично щастие!!!

  от една Дева :))))

 2. Вики / Ян 14 2012 4:31 pm

  Абсолютно вярно 🙂

 3. EDINNAGAR / Дек 18 2012 11:06 pm

  Ти стана несравним.
  С това твое описание бе мен!
  КАЗАНО ИЗПЪЛНЕНО! Пълната истина!

 4. Aylin / Юли 7 2014 5:51 pm

  Все едно прочетох себе си 🙂 (една Дева)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: