Skip to content
март 7, 2010 / jenny

Зодия Телец

(20 април – 20 май)

планета: Венера
стихия: земя
девиз: „Аз притежавам.“

положителни качества: постоянни, разумни, харизматични, влюбчиви, праволинейни, с чувство за хумор, добродушни.
отрицателни качества: инати, властни, ревниви, дребнави, с променливи настроения, обидчиви, злопаметни.

Зодия Телец е една от най-интересните зодии в зодиака, тъй като всеки нейн представител има различни качества и отрицания и много малко са общите неща помежду им. Като цяло може да се каже, че първото впечатление за тях е сговорчиви, комуникативни, приятни събеседници, което действително е така. Обичат да са в компания, в която могат да говорят на теми, които ги интересуват, а не намерят ли такава – или замлъкват или просто изчезват с неубедително оправдание. Харесват да се забавляват, да са на маса с приятели, да пийват, хапват и вьобще, падат си големи купонджии.
Личните им чувства не им пречат на работата – устремени са, амбициозни и винаги постигат това, което искат, независимо какво преживяват в личен план. Добри лидери и организатори са.
Страшни перфекционисти са и винаги изтъкват както положителните, така и отрицателните качества на приятелите си, семейството, половинките си. Понякога истините, които казват са твърде болезнени и много хора ги приемат за ненужно прями и искрени. Обичат реда и са перфектни домакини и професионалисти.
На пръв поглед, зодия Телец показва един ведър и свободен от проблеми човек, който обича да се забавлява и усмихва. Зад тази маска обаче се крият бушуващи емоции и чувства, които излизат наяве само пред най-съкровените им хора. Те са земна зодия и са здраво стъпили на земята, но не винаги разумът им помага – често действат импулсивно. Лесно се палят и навлизат в спорове, още по-лесно се ядосват и обиждат, но за сметка на това им минава страшно бързо и доброто настроение се връща за минути. Зодия Телец принципно може да се каже, че е един от най-добрите партньори (партньорки) в зодиака – винаги готови да изслушат, да помогнат, интересуват се от другия, знаят всичко за него, помагат му, развличат го, когато е нужно, но очакват същото и от другата страна. Не го ли  получат, загърбват доброто си и аз и показват дяволитата си страна. Интересни хора са, защото винаги се занимават с нещо извън професията си – повечето от тях се грижат старателно за външността си чрез някакъв вид спорт, много от тях са завидно добри готвачи, а също голям процес се занимават с изкуство, тъй като то им идва отвътре.
Лошото при Телците е, че злопаметността им е в повече – веднъж някой прецака ли го по начин, по който им се отразява, оттук-нататък те или го игнорират или започват да кроят планове за отмъщение.
Ако не познавате добре зодия Телец, ще кажете, че това са най-големите сухари на земята, но веднъж запознаете ли се с тях, ще разберете, че никога не може да ви бъде скучно.

Мъжът Телец е изключително стабилен, сигурен и постоянен партньор. На него може да разчитате за всичко във всеки един момент, той ще отиде на края на света за вас, ако е нужно. Има безкрайно много положителни черти – лоялен е, добър към близките си, отстъпчив, забавен, мил, интересува се от вас и проблемите ви. Ако ще живеете с такъв мъж, трябва обаче да знаете, че понякога ще изпада в странни настроения, в които целия свят му е черен и не вижда смисъл в съществуването. Обикновено тези моменти бързо отминават, но тогава е много заядлив и е възможно да избухне ненужен спор. Затова потърпете тези изблици.
Типично за зодията си, мъжете лесно се палят и ядосват от нещо, казано от вас или нечия постъпка. Споровете с Телец са възможно най-красивото нещо – най-вероятно ще се случи да седите по средата на оживен булевард, да си крещите един на друг в лицето, а пет минути по-късно да се смеете на случилото се. Обидчив е, но също му минава бързо. Тези мъже са може би най-големите джентълмени – ще ви подаде ръка, щом слизате от автобуса, винаги ще отваря за вас вратите, ако излизате за пръв път на среща ще цъфне с малко подаръче за вас – по всякакъв начин ще ви показва, че е изискан и знае какво прави. С Телец можете много да се посмеете, стига да успеете да го провокирате да ви забавлява и да го отърсите от притесненията му. Той може да дава вид на много мъжествен тип и непукист, но щом го опознаете ще видите, че вътре в него има ураган от чувства, несигурност, неяснота, нужда от обич. Зодия Телец на драго сърце ще ви помогне с домакинството, когато не смогвате – ще изчисти, сготви, изпере, каквото трябва. Само че няма да ви позволи да ви стане навик да мързелувате – в секундата, в която види, че го използвате, ще ви тегли едно цветисто словосъчетание. Нещото, което този мъж никога няма да понася е да флиртувате с някой. Той е безкрайно ревнив, пази територията си на всяка цена. Показва ревността си, без да му пука. Може много да се разсърди, ако усети, че нещо не е в ред. Няма да прости изневяра. Този мъж ще ви звъни да ви пита какво правите редовно, не само защото се интересува, а и за да ви провери. Трябва да мине дълго време, преди да спечелите напълно доверието му, затова не се сърдете, когато редовно ви търси по телефоните или се прибира внезапно, за да види какво точно правите вкъщи.
Жената Телец също като Близнаците, се дели на два типа. Първият тип са праволинейни, безкрайно честни и лоялни жени, които си падат малко сухарки, но ще са възможно най-стабилната половинка. Вършат всичко вкъщи, ходят на работа, преуспяват навсякъде, възпитават страхотно децата си, у дома винаги ще е подредено, сготвено, чисто, уютно. Този тип жени не обичат да показват емоциите си пред другите, а ги таят дълбоко в себе си. Не са от най-разговорливите, но са страхотни слушатели. Винаги ще правят дребнави забележки за това как да се поставят вилиците и ножовете, къде стоят покривките, кърпите и пр. Обичат реда и не понасят, когато някой им го разваля и не го спазва по техния начин. Типично за зодията си, тези жени обичат да са на маса с приятна компания. Обичат да ходят по клубове и дискотеки, а когато остареят не биха отказали заведение, кръчма, някой пиано бар. Всяка една от тези жени има някакви артистични заложби и в повечето случай ги развива или като професия, или като хоби. Понеже е добра слушателка и честна, има много приятелки, в повечето случай за вас ще бъдат досадни и клюкарки, но не й правете забележка – обича да им помага и по този начин се забавлява.
Вторият тип жени Телци много трудно могат да се опишат. Първо те полагат невероятни грижи за външния си вид и винаги изглеждат ако не зашеметително, то поне страхотно. Те са вироглави, луди, харесват разнообразието, не си падат по моногамността, влюбчиви са, но срещнат ли някой по-подходящ от вас, няма да се поколебаят да ви зарежат. Винаги се забъркват в невероятни и необясними ситуации, страшно енергични и бъбриви са. Не обичат някой да им се противопоставя или да ги подценява – тогава ще го сринат със земята. Не позволяват някой да ги използва или да злоупотребява с доверието и добротата им. За приятели, които са проверили и преценили, ще минат през ада, за да им помогнат. Верни и лоялни са към семейство и близки, но много често изневеряват на половинките си, само защото моногамността не им приляга. Падат си екстремистки, в повечето случаи винаги закъсняват. В работата си са отлични, вършат всичко добре и прецизно. В семейството също всичко е привидно наред – поддържат всичко, както трябва, но обичат да чувстват свободата си и ако направите опит да ги задушите или ограничите, бързо ще ви кажат сбогом. Безкрайно страстни и пламенни са, не знаете във всеки един момент какво ще ви кажат или как ще реагират, доста са властни и за тях обикновено се падат зодии, които са по-поддатливи на контрол. Тъй като зодия Телец изказва мнението си направо, има много врагове, но това го смята за правилно – за нея мотото е, че ако успяваш и можеш, значи имаш врагове и недоброжелатели. Твърди са като скала – решат ли да направят нещо, никой не може да промени мнението им. Понякога са твърдоглави и патят от това. Много симпатични и чаровни същества са, но по-добре не си играйте с тях, защото отмъщението ще бъде тъпкано.

В секса, мъжът Телец е доста труден. Не обича да прави секс за една нощ, харесва да го прави с жени, които отговарят на интелектуалното му ниво, с които може да поддържа разговор и да са се опознали достатъчно. Ако изтърсите нещо, което не му хареса или го сметне за признак на простотия, забравете да го вкарате в леглото си. Традиционалист е, предпочита всичко преди първия секс с вас да е изпипано – да е на удобно място, нищо да не го притеснява, за да може да се отпусне и да ви предразположи. Не си пада по сложни пози, изискващи повече физическа енергия, но затова пък ще ви задоволи в добре познатите пози и ще останете доволна. Обича да чувства близостта на жената до себе си, а ако сте по-студен партньор, няма да повтори повече с вас.
И двата типа жени Телец са луди по секса, обичат го, правят го постоянно и са много разкрепостени. За представителки на тази зодия е типично да не са им непознати тройки, оргии, секс с представител от техния пол и прочие. Обичат да си доставят удоволствие по всякакви възможни начини, харесват екстремните места за секс, обичат да доминират на моменти, затова си избират по-пасивни мъже в леглото. Много са луди и не се учудвайте, ако прокара ръка под масата към панталона ви, докато сте на гости у родителите ви или на някое високопоставено място. Не я интересува къде е, щом го иска – ще го получи. С нея сексът е незабравим, луд, в бесни темпове и определено е от онези жени, които няма да забравите цял живот.

 

(написано по абсолютно лични наблюдения и убеждения, без допитване до професионални хороскопи)

Advertisements

16 Коментари

Вашият коментар
 1. ico / Септ 1 2010 7:15 am

  saglasen sam s napisanoto:)oba4e sam niamal vazmojnost da probvam jena telec,vie gi iskarahte super pu6ilki,tigrici,Sex ma6ini.da ne im e uruki ama osobenno 2-q tip ne samo telec poznavam i ot dr zodii takiva sarbeli 🙂 iako

 2. Era / Септ 4 2010 12:05 pm

  Well…ama ne moje hem da sa nepokisti i hem vseotdaini v legloto.govoria za mujete .po skoro sa egocentrici i tam .vse pak v kachestvoto si sum da napravia sravnenieto.strahoten lubovnik i mnogo visoka klasa e edna dobre vuzpitana mujka vezna ,s opit i ne lishen ot kulturata da znae vsichko i kak to naistina deistva .Jeni telci ne sum probvala i ne smiatam ,no ostavam s misulta ,che individualistite v jivota/mnogo ot telcite si go priznavat/,sa takiva i v seksa .

 3. jenny / Септ 4 2010 9:20 pm

  Да, така е, аз съм написала доста завоалирано, че да правиш секс с мъж телец е трудна работа – и за позите, и за начина, и за отношението. Права си, че са егоцентрици.
  А жената телец прави всичко толкова лудо и постоянно само за да си достави удоволствие на себе си, тъй като доста често съм срещала жени от тази зодия, които да се оприличават едва ли не на нимфоманки. Правят много, за да си доставят максималното удоволствие и по този начин задоволяват и партньора си. (и се получава интересен парадокс – егоцентрик, пък не дава вид на такъв. 🙂 )

 4. sara / Окт 7 2010 4:31 pm

  maja telec e staroten lyubovnik

 5. Di / Ноем 24 2010 6:24 pm

  Avtora na post ima unikalno to4no opredelenie za ka4estvata na zodiata..az sym telec i se izumih ot tova koeto pi6e..po4uvstvah se sqka6 nqkoi me opisa..Kakto dobrite taka i lo6ite ka4estva..Iskam da popitam dali i Vie ste tazi zodiq ili nqkoi va6 blizyk..naistina ne sym sre6tala 4ovek koito taka dobre da opi6e zodiqta mi..

  • Tanchetyyy / Юли 30 2011 7:44 pm

   az sashto sam telec i za nqkoi neshta se pochustvah che opisvat samata men 😉 😀

 6. jenny / Ноем 25 2010 7:01 pm

  Хей, Ди, много се радвам, че ти е харесало!
  Не, аз съм зодия Козирог (рогатите се подкрепяме 🙂 ) , но имам няколко човека в семейството и близки приятели Телци и съм много запозната с характерите им.
  Поздрави, jenny.

 7. skandalna_baby / Ноем 29 2010 5:53 pm

  az sushto0 sam zodiq telec i vie me opisahte tochno takava kakvato sam. az sam ot vtoriq tip jeni koito ste opisali… radvam se che sam tazi zodiq zashtoto za men tq e nai hybawa…tochno zodiq telec sme nai tochni i chesni hora

  • Tanchetyyy / Юли 30 2011 7:45 pm

   saglasna sam az sashto sam zodiq telec

 8. DenchBaggi / Юни 14 2011 11:00 pm

  Здравейте! За първи път си позволявам да напиша коментар под даден текст относно хороскопи. Чел съм прекалено много, на много места, но в този случай, единствено, докато четях на моменти спирах и се замислях дали не го пиша за себе си това нещо, или не го пише някой, който е всеки ден до мен… От много отдавна не съм попадал на нещо стойностно! Браво! Ще си позволя да добавя от мен нещо за зодията – относно злопаметността, наистина сме много злопаметни, но смятам, че като цяло паметта ни е много развита, дългосрочната, помним много детайли, които другите пропускат и отчитат като излишна информация. Понякога тя не се оказва излишна, а помага много, когато се търсят забравени вещи, информация и т.н., или дори когато се описват общи спомени…един телец помни спомените в огромни детайли, поне това е моето мнение.
  Още нещо – относно избухването, според мен, честите делнични изнервяния са нищо, прекалено малка част от Голямото избухване, което е прекалено рядко, но се е насъбирало в продължение на много време, заради търпението, което провявяваме спрямо дразнителите, но когато се случи да избухнем истински по – добре да няма хора около нас. Много сме търпеливи, но има моменти, когато действаме адски импулсивно, по инстнинкт, животински евентуално 🙂
  Това е, което мога да добавя!
  Отново поздрави за добрите текстове! По долу в коментарите прочетох, че авторката е зодия Козирог, земните се имаме много и общуването върви наистина най – леко, няма припиране дали се говори много, когато има нужда – се говори, когато има нужда – се мълчи, и това не пречи 🙂

 9. Djeynito Skandalnata / Юни 27 2011 8:04 pm

  boojee ne znaeh 4e nqkoi moje da me opi6e tolkova dobree!!! az s1m zodiq telec i ne mislq 4e ima dva tipa jeni, mislq 4e tova e edno cqlo za6toto az imam i ot dvata tipa jeni ka4estva !?

 10. Anna Tsitselkova / Февр 8 2012 3:23 pm

  Bravo absolutno to4no! POZDRAVLENIQ i az sum telec na 90%e vqrno vsi4ko az imam ka4estva i ot dvata tipa 🙂

 11. Compajiqta :D / Ян 5 2013 2:05 am

  as sum kozirog i mn obi4am jeni telec 6tot mn su6to obi4am sexa da e kakto te go obi4at 🙂

 12. toni nikolova / Дек 22 2013 4:22 pm

  Е такива сме си ние дамите от зодия Телец

  • toni nikolova / Дек 22 2013 4:30 pm

   Поздрави на всички дами зодия телец! Хубаво е да ни има!

 13. Radi / Юни 18 2014 11:15 am

  разбира се жените телец са солта на масата…………

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: