Skip to content
юни 16, 2010 / jenny

Зодия Рак


(21 юни – 22 юли)

планета: Луна
стихия: вода
девиз: „Аз чувствам!“

положителни качества: изпълнителни, любезни, тактични, забавни, добре преценяващи, състрадателни
отрицателни качества: често депресирани, твърде емоционални, вглъбени, със склонност да лъжат, злопаметни, тесногръди

Зодия Рак са възможно най-потайните в зодиака. Тъй като са емоционални и в тях винаги кипят различни чувства, те си създават параван, който да ги предпазва от любовни мъки и наранявания – и обикновено първото впечатление, което създават (а именно на въздухари, на които не им пука много) е грешно. Това им е силна защитна реакция и при повечето раци трябва дълго време, за да се отпуснат пред някого и да махнат маската си.
В компания и пред приятели не говорят за себе си. Съумяват да приказват на приятни общи теми, да обърнат разговора към другия и да се занимават с неговите проблеми, но никога за своите. Споделят на малцина, и то невинаги всичко – предпочитат да оставят за себе си съкровените си чувства и мисли. Впечатлението, което създава е размито, някак недостатъчно – никога не сте сигурни какво точно е имал предвид ракът, какво си мисли и защо е реагирал така.
Те обичат да анализират света, хората, постъпките им. Често това ги води до ненужни главоблъсканици и до несъществуващи проблеми, заради които се затварят още повече в себе си, страдат и се объркват. Можете да видите представители на тази зодия седнали някъде на усамотение, със слушалки в ушите и загледани през прозореца или в нищото. Единствено лицата им изразяват всичко онова, което се бушува в тях, но щом попитате какво им е – появява се отвеяна усмивка и неясен отговор, който ви озадачава още повече.
Иначе раците са предани. Лесно се привързват към хората, може би затова и избягват по-задълбочени контакти, защото се страхуват. Готови са да търпят всякакви унижения и несгоди от семейството, приятелите, половинките. Преживяват тежко тези моменти, дълго мислят върху тях и често се разколебават.
Когато нещо не им е наред (а това е доста често), раците просто сядат и започват да правят нещо, с което да се разтоварят. Именно заради тези състояния, те често са много добри в професията си и постигат успехи. Никога обаче не ламтят за слава и името им да се носи навсякъде – достатъчно им е, че сами са доволни от себе си. Акуратни служители са, понякога може да забравят нещо, но после винаги го компенсират.
Хората от тази зодия са състрадателни и никога не остават пасивни за чуждото нещастие. Натъжават ги различни житейски трагедии, а жените се трогват и от клипчета, филми, книги, истории, статии. Никога не подминават нечия болка с лека ръка и успяват да се поставят на мястото на потърпевшия и искрено да му съчувстват. Раците рядко завиждат, те просто смятат това качество за ненужно. Не са алчни, но все пак скъперничеството е един от минусите им.
Често се случва (наблюдава се повече при мъжете) да измислят някаква безобидна случка, за да блеснат с оригиналност и да бъдат интересни. Тези лъжи обаче не издържат дълго – след време, самите те си признават, че са излъгали и се смеят на собствената си детинщина. Като изключим тези моментни измислици, иначе са честни към партньорите си.
Те са плахи, страхливи и притеснителни хора и имат нужда от стабилен партньор, който да ги напътства, успокоява и да им дава утеха. Любовта на рака е една от най-чистите и искрените – те не могат да забравят отминала връзка, дълго време им трябва да се възстановят, да загърбят и да започнат на чисто. Често са влюбени с години в хора, които така и не разбират за чувствата им – заради нерешителността си, ракът никога не прави първата стъпка. Оставя много следи и ви дава зелена светлина, но очакват вие да действате.  И мъжът, и жената обичат да бъдат покровителствани, да се чувстват сигурни, стабилни, подкрепяни.
Иначе на пръв поглед, раците са спокойни хора. Вършат си разумно работата и могат да водят интелигентни разговори, тъй като бързият ум и доброто въображение са в природата им. Не всички хора ги харесват обаче, тъй като това тяхно емоционално лутане и депресивни сривове  не вдъхват доверие на повечето.
На външен вид раците в първият момент не са нищо особено. Но когато се усмихнат, от тях засиява неповторим чар и с течение на времето, откривате множеството положителни черти във външността им. Начинът им на обличане е интересен – нестандартен и показва тяхната силна индивидуалност и интровертност. Не парадират с това, което имат, а съвсем загадъчно го подчертават. Много често раците са силно желани сексуални обекти, но рядко ощастливяват някого – сексът за тях е проява на любов, а не е просто плътско удоволствие с почти непознат.

Мъжът Рак е неразгадаем и странен обект. В повечето случаи остава незабелязан от женското съсловие, възприемат го само като приятел. И когато си намери жена, става уверен и сигурността му излиза наяве – всички забелязват мъжкото в него и започват да го оценяват и като мъж, и като човек. Ако сте в компания с непознати, никога няма да забележите рака – той ще комуникира само с близките си, трудно ще завърже контакт с вас, освен ако не е привлечен. Добър е в работата си, има талант и акъл и работодателите винаги забелязват старанието му. В любовта е търпелив и дълго време чака за перфектната половинка – когато я получи усеща душата си в хармония и е щастлив. Трудно ще изпусне жената, която обича и ще направи всичко възможно да я задържи до себе си. Не е от най-стабилните мъже, често е разколебан или вглъбен, но затова си подбира жени със замах, които държат под контрол не само дома му, но и него самия. Няма нищо против да бъде пришпорван, ежедневието му да е пълно със задачи, особено когато вижда, че доставя удоволствие или помага на избраницата си. Той рядко прави грандиозни скандали (освен ако не се почувства съвсем безсилен) – предпочита да се разбере тихо, без обиди и обвинения. Добър е към половинката си във всяко едно отношение и с такъв човек животът е много щастлив – единственото, което трябва да се изтърпява в него е честата промяна в настроенията му и склонността да се депресира и натъжава.
Жената Рак е от тези, които всички желаят като сексуален обект, но малко се осмеляват да ги опознаят по характер и душевност. Тъкмо заради защитната си реакция, жените и момичетата от тази зодия създават впечатление, че са повърхностни. Това вьобще не е така обаче – ако имате търпение да ги опознаете и разберете, ще видите, че тя е много повече. Жената рак е много чист човек, далеч е от интриги и клюки. Обича да се грижат за нея, да й дават сигурност, силна обич. Получи ли го, от нея по-предана няма. Претенциозна е във вкуса си обаче – търси дълго и претърпява много влюбвания, докато намери точният човек за себе си. Всяка си изгражда някакъв идеал за мъж, какъвто иска да намери и докато не го открие, не мирясва. Във връзка първоначално е щастлива и лъчезарна, после започва с леки скандали, драми и проблеми. За да избегнете тези моменти, трябва постоянно да й напомняте за чувствата си и да й показвате, че тя е под вашето крило. Не всички мъже могат да издържат емоционалността на рака, а и повечето остават с грешни впечатления за тях, но тези, които погледнат отвъд маските им, остават приятно изненадани. Тази жена е домошарка, не си пада по прекалено шумните места или по простащините. Романтична е по старомоден начин и за нея вьобще няма да е клиширано вечеря на свещи или легло, поръсено с розови листенца.

В секса,
може да се говори общо и за мъжът, и за жената. И двамата са безкрайно романтични, страстни и внимателни с половинката си – никога не избързват, чакат точният момент, наблягат на любовната игра, съумяват да възбудят сетивата на партньора си и да им покажат какво всъщност е това правенето на любов. И за двамата сексът не е на първо място – много по-важно за тях е духовната и емоционалната връзка, отколкото физическата. Рядко те са инициаторите за секс, но това не значи, че не го искат – просто търпеливо изчакват да видят желанието на половинките си – ако сте уморени и не ви се занимава с нищо, ракът ще ви разбере и няма да се обиди. Нямат нищо против нетрадиционности – дори обичат понякога да разнообразяват в леглото, за да не доскучава и да има тръпка. Много чувствени и нежни хора са както по душа, така и в правенето на любов. С тях не можете да очакват бурно, животинско преживяване, но със сигурност няма да забравите начина, по който раците подлудяват сетивата ви и засилват удоволствието ви.

(написано по абсолютно лични наблюдения и убеждения, без допитване до професионален хороскоп)

Advertisements

15 Коментари

Вашият коментар
 1. Coowind / Юни 16 2010 3:02 pm

  Wow, доста добре се е получило, почти всичко е вярно.
  Такива сме си раците, проклета зодия.

 2. Milen / Септ 24 2010 4:14 pm

  Браво, много от написаните неща са 1към едно спрямо мен, има някои които не са вярно но 80% от написаното е много точно. Голям поклон пред „jenny“
  Едно от най-лошите неща които ни се случват е че както си написала не винаги ни разбират правилно. И когато искаме да помогмен се оказва ,че сме навредили което е абслютната истина. Може би защото света е пълен с лицемерни и страхливи хора, които ги е страх да не им отнемем местата, понеже сме много по опитни от самите тях.
  От едно раче осмокраче.

 3. amazonka8888 / Ноем 18 2010 2:01 pm

  браво……много точно написано

 4. Krisitiana / Февр 25 2011 10:23 am

  това за жената рак е много вярно и за сексът също е вярно

 5. curnelio1 / Март 9 2011 2:03 pm

  Dissolved girl т.е ( разтоварената) това което е написано за зодия “Рак“ е пълна простотия поне за мен. Няма абсолютно нищо общо с мен. Аз самият съм мъж зодия Рак и не бих казал, че съм страхлив, стеснителен, объркан и т.н . Напротив, твърд характер съм, справедлив и знам какво искам от животът и съм сигурен дори и че повечето представители на тази интересна и атрактивна зодия са като мен! Така че си спести труда за др път. Недей много да знаеш, защото в същност нищо не знаеш! 😉

  • Ani / Авг 11 2013 1:24 pm

   чуй аз сигурно съм по-малка от тебе но какво да направим че ти си по-корав от нас просто характера ти е по-различен

 6. Даниел Желев / Септ 11 2011 8:13 pm
 7. Tedi / Окт 19 2011 11:24 am

  Taka e!Az sym rak i moga da kaja 4e 1:1 e vqrno!Opisva me idealno,daje az se izumih dokato go 4etqx…..super!

 8. Alma Azul / Март 18 2012 8:58 pm

  az sam jena zodia rak i bih kazala, che dosta ot informaciata, sadeiki po men, e vqrna.
  Samo otnosno seksualniq jivot malko ste se obarkali. Namen li4no mi zaleji do golqma stepen na seksa, za men tova e dokaz ot stran a na parnura mi, che sam jelana i seksi…. Mislq, che tova vaji i za vsichki ostanali hora….

 9. Бони / Юни 26 2012 11:55 am

  Евалата за тази статия, Раците са невероятно готини хора … Аз самия съм Рак и нещата написани горе са абсолутно вярни.. Добра работа на писателя/ката

 10. moni / Юли 7 2012 10:51 pm

  Изключително точно описание, дори най-доброто, което съм чела досега! Поздравления!!!

 11. ga; / Авг 10 2012 7:37 pm

  bravo,az sum jena-zodiya rak i pove4eto ot ne6tata,koito sa napisani sa to4no taka

 12. 0899180144t / Февр 26 2013 11:04 pm

  95% e to4no taka pri racite

 13. petq / Авг 1 2013 3:42 pm

  100% e vqrno

 14. Ani / Авг 11 2013 1:22 pm

  хъмм какво да кажа освен ами първо аз не съм тесногръда не съм стисната така че на мен ми е вярно само 97% или 98% не съм сигурна ;]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: