Skip to content
август 25, 2010 / jenny

Зодия Овен


(21 март – 19 април)

планета: Марс
стихия: огън
девиз: „Аз съм!“

положителни качества: положително настроени, работливи, предани, честни, забавни, контактни
отрицателни качества: инати, критични, егоисти, горделиви, нетърпеливи

Зодия Овен се числи към най-положително настроените в зодиака – тяхната безгрижност и спокойствие трудно може да бъде нарушена. Само истински сериозни проблеми могат да разклатят душевното им равновесие. Не се коркат и нервират за дребни неща от ежедневието, винаги са над тях. Ако имате среща с Овен, в 90% от случаите се подгответе да почакате поне двайсетина минути. Не че овенът нарочно ви кара да чакате, за да се прави на интересен – просто те винаги успяват да се замотат с нещо, да забравят да погледнат часовника или да не преценят времето си. Но тези закъснения също никога не ги притесняват – ще цъфнат с чаровна усмивка и ще се извинят още по-обаятелно. И естествено, няма как да им се сърдите.
Представителите на тази зодия имат една много здрава обща черта – инатът. Това са хората, за които фразата „Аз не мога“ не съществува. В работата си винаги са на добро  ниво, тъй като впрягат въпросният инат в професията и постигат високи резултати. Същото се отнася и за външността – повечето от овните се поддържат особено старателно и тъй като са спортни натури по природа, характерно за тях е че са винаги в добра форма, много енергични и свежи.
Но инатът им е пренесен и в ежедневието – да спорите с Овен е все едно да си блъскате главата в стената. Те смятат, че винаги са прави и дори когато им дадете достатъчно умни доводи, няма да се вслушат. Те си знаят кое е правилно и толкова. Когато нещо не им изнася, задължително ще се постараят всички да го разберат и толкова ще мрънкат и коментират отрицателно, че съвсем спокойно могат да ви изпилят нервите до крайност. Тези състояния са по-често когато овните не са сигурни в себе си или са изнервени.
Иначе са безгрижни веселяци, на които купонът е в кръвта им. Но забравете овен да отиде на парти, когато му предстои нещо важно в професионален план. Винаги поставят успехите си на първо място и дори да е най-уникалното преживяване в годината, те ще го пропуснат в името на това да се наспят и да разбият на другия ден на изпита, участието, презентацията, пътуването, преговорите и пр.
Гордостта също е изявено качество – не позволяват да злоупотребяват с добрината им и когато сте имали спор с тях, трудно Овенът ще дойде да се извини първи. Просто не е в техен стил, а и те до последно си мислят, че са били прави. Не обичат клюките за себе си и странят от хора, които могат да сплетнят зад гърба им. Обикновено всички харесват и се възхищават на представителите на зодия Овен – походката, стойката, държанието им са винаги изпипани до съвършенство и всичко в тях впечатлява. Мислите си обаче, че имат високо самочувствие за себе си? Рядко се случва да са доволни от свършеното. Винаги искат още, и още, и още. И точно заради този стремеж се усъвършенстват във всяко едно отношение. Иначе знаят какво имат и какво не, добре прикриват лошите си страни и акцентират върху плюсовете си.
Често Овенът е егоист. Мисли предимно за собственото си щастие, макар че се прави на заинтересуван и от вашето. В една връзка овенът доминира – просто е твърде силен и забележителен характер, за да бъде подвластен на някого другиго.
Голям минус при тях е, че са много нетърпеливи. Да, постигат много, но винаги искат всичко да стане лесно, бързо и веднага. Независимо, че примерно те закъсняват в повечето случаи, ако се случи да стигнат навреме за среща, мразят да чакат. Дребни неща ги изнервят, мразят всичко, свързано с чакането. Те са интересни като емоция – в никакъв случай не са рационалисти, но не са и импулсивни. Те са точно в златната среда – позволяват си да правят глупости, а когато настъпи важен момент – премислят всичко и взимат правилните решения.
Овенът, също като Козирогът, не може да лъже и да се преструва дълго време. Издигат в култ честността и винаги спрямо близките и партньорите си, са правдиви и точни. Под тяхното ниво е да мамят или да се преструват, предпочитат истината, казана очи в очи.
Тъй като са много контактни личности, отново подобно на Козирога, обичат да имат приятели от всякакви кръгове – не харесват еднообразието, обичат да имат връзки в различни общества, да говорят на различни теми и да се забавляват по различни начини.
Начетени и интелигентни хора са, харесват да гледат документални и научни предавания, да четат книги или да научават неща, които после могат да разказват на всеослушание и да правят впечатление.
Рядко зодия Овен приемат нещата навътре. Ако някоя връзка не се получи, няма да ги видите да изпаднат в криза или депресия. Ще продължат напред с гордо вдигната глава – страдат вътре в себе си, но не позволяват тази слабост да излезе наяве. Заради неспирният си оптимизъм, не губят вяра и надежда и скоро след това, намират друга сродна душа. Те са наистина положително настроени за живота, пият на екс от него, обичат го  и те не могат да възприемат примерно, когато прочетат, че някой се е самоубил. За тях животът е ценен, красив и интересен и овните винаги го живеят на макс.
Рядко се впускат в сериозни теми за разговор, предпочитат шегите и смеха. (а и не са от най-бъбривите хора. Да, комуникативни са, но никога не казват повече от нужното.)
Интересни са, защото никога не може да прецените как точно ще реагира овен в дадена ситуация – дори да сте дълги години с този човек, овенът винаги ще ви изненада.
Овенът никога няма да върви по свирката ви. Бъдете готови, че вие ще ходите по тяхната. Няма шанс да видите Овен да се моли на някого, да плаче в краката му и прочие – те винаги ще си тръгнат от бойното поле с гордост и сила. И просто вие ще ги последвате, защото ще ви стане ясно, че те иначе няма да се върнат.
Овен не забравя, трудно прощава и рядко се извинява.

Мъжът Овен е безгрижен, забавен, със страхотно чувство за хумор и самоирония. Тези мъже са особено успяли в професията си, но никога не претендират или изтъкват това. На тях може да се разчита, макар да дават вид на несериозници. Обичат и ценят жените и женската красота, често се срещат мъже овен със стабилни и красиви връзки. Те нямат нужда от прекалено лично пространство, обичат да са с половинките си. С тях трудно може да се скарате – търпят, трудно се изнервят и подминават повечето неща с лека ръка и усмивка. Независимо, че бъзиците са им част от репертоара, всъщност тези мъже добре обмислят всичко, бързо успяват да анализират и лесно преценяват ситуации, характери, решения. В лицето на мъж овен ще откриете стабилен партньор, който ще ви обича честно и истински.
Жената Овен е истински фашистки генерал, когато се ядоса! Ако я подцените, изнервите или просто я издразните с нещо, тя няма да ви спести нито тирада, нито цупни. Не търпи да я командват и критикуват, а и в повечето случаи тя заема ролята на критикуващата. Иначе когато е в добро настроение е много сладка и готина компания. Старателна е, не е от най-големите домакини, но със сигурност няма да ви остави да потънете в мръсотия или да умрете от глад. Поддържа перфектен външен вид не само чрез спортуване, но и чрез диети. Гримовете са й добри приятели, но никога не прекалява – умее да подчертава силните си страни и да прикрива недостатъците си, без да се омазва излишно. Като цяло, овенът оставя впечатление за самостоятелна, естествена и със силен характер жена.

В секса, за мъжът това не е от най-голямо значение в една връзка. На него не му пречи да стои дълго време без да прави любов, няма особени претенции колко често да се облажва, за него е важно, че е с жената, която обича. Много издържлив любовник е, но ако иска да подобри сексуалните си умения, трябва да наблегне повече на разнообразието. За овенът две-три пози са абсолютно достатъчни, за да бъде задоволен. Никога не искат от жената нещо, което няма да й хареса и е много либерален в леглото.
Жената овен пък е коренно различна от мъжът – за нея сексът е много важен в една връзка (не най-важното, но много важно). Обича да доминира и да се доказва, харесва да го прави редовно и не обича периоди, в които да стои „на сухо“. Ако имате здравословни или сексуални проблеми, тя ще потърпи известно време, но ако не види подобрение – ще намери друг начин да получи желаното. Тези жени също не са много разнообразни, но пък за сметка на това почти винаги поемат нещата в свои ръце и удвояват сексуалното удоволствие за партньорите си.

(написано по абсолютно лични наблюдения и убеждения, без допитване до професионален хороскоп)

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: