Skip to content
януари 22, 2011 / jenny

Зодия Водолей


(21 януари – 20 февруари)

планета: Уран
стихия: въздух
девиз: „Аз се надявам.“

положителни качества: интелигентни, забавни, оптимистично настроени, схватливи, комуникативни, загадъчни.
отрицателни качества: несериозни, завеяни, рядко спазват обещания, ексцентрични, на тях трудно се разчита.

Зодия Водолей се реди сред най-интересните в зодиака. Важното при тях е, че много трудно могат да бъдат определени като хора, мислене, чувствителност, тъй като успяват да запазят една масивна загадъчност относно горе споменатите неща.
На пръв поглед, Водолеите са отворени, приветливи и общителни хора, които постоянно пускат весели шеги и усмивката рядко слиза от лицата им. От това, което показват пред хората, изглеждат като оптимистично настроени сладури, които рядко нещо ги притеснява и дразни.
Истината обаче е малко по-друга – това е само едната страна на Водолеите. Другата е, че те са изключително проницателни, умни, схватливи, преценяват всяка ситуация и възможност, често се вслушват в съвети, дадени им от по-възрастни. Интересно е защо те избират да представят на света вятърничавото си „аз“ – може би защото така е по-лесно или това им е в природата.
За съжаление, Водолей не е точната зодия за спазване на обещания. Доста несериозни са и често се случва да забравят какво са се разбрали с някого. Като при Овена обаче, успяват да се измъкнат с чаровна усмивка и мили думи, без да има сериозни последствия.
В работата си Водолеите са последователни и всеотдайни. Повечето неща им идват отръки и заради вродената интелигентност, нямат проблеми в повечето сфери. Не обичат други да им се месят в тяхните задължения и несъзнателно поставят една граница, която никой не смее да премине.
Иначе за маса или за купон, Водолеите са точните хора – весели, забавляват се искрено. Никога не са център на вниманието, но тяхното присъствие е безкрайно силно и никой не ги пропуска, дори в най-огромната тълпа.
Обикновено представителите на тази зодия имат много хобита и занимания извън тяхната професия – доста често се занимават с нещо, свързано със спорт. (откъдето следва, че повечето от тях поддържат тялото си в доста добра форма)
Широко скроени хора са, търсачи на силни усещания. За тях колкото по-лудо е едно начинание, толкова повече ги привлича. Често си падат ексцентрици по идеология, начин на обличане или изказване, но хората около тях не ги възприемат по особения начин – точно обратното, като „цветното петно“ в компанията.
Много често при Водолеите се срещат коренно различни представители – някои са прекалено откачени, а други пък са се отдали на разума. Но най-типичните представители са луди симпатяги, които са познати на всички и са радост за окото.
Водолеят не е твърде общителен (както Близнаците например), но той няма никакъв проблем в намирането на място в нова компания, месторабота и пр. Успява да говори на всякакви теми – както ординарните, така и по-сложни и задълбочени. Създава впечатление за приятен събеседник с многостранни интереси.
Независимо от факта, че винаги се надяват на най-доброто и са позитивно настроени към света, Водолеите са абсолютни реалисти – осъзнават ситуацията и положението, в което се намират. Често обаче могат да забъркат някоя глупава каша,  тъй като не са от най-добрите психолози и невинаги разбират хората около тях. В повечето случаи се измъкват без драскотина.

Мъжът Водолей обиквено е симпатягата от училище, университета или работата, когото всички познават и му се радват. Той никога не прави нищо лошо на другите – винаги пуска шеги, които забавляват голяма част от аудиторията му. Не е заядлив, нито злопаметен, не се заяжда и рядко изтъква недостатъците на нещо/някого. Обикновено тялото му е поддържано с някакъв спорт, от което следва, че е и привлекателен за жените. Той няма нищо против женското внимание – дори колкото е повече то, толкова Водолеят е по-щастлив. Когато е още млад и зелен, Водолеят вьобще не става за сериозна връзка – пада си по неангажиращи авантюри, обича разнообразието и количеството. В този период е склонен към изневери. Но в по-улегнала възраст, когато вече е походил и видял из женският свят, Водолеят може да бъде доста честен и постоянен партньор. На работното място рядко ще имате оплаквания от него – дори да е леко разсеян и невнимателен на пръв поглед, той доста добре ръководи задълженията си.
Жената Водолей е много странна и интересна мадама. Както споменах по-рано, заради хобитата тя поддържа страхотно тяло. Отделно в повечето случаи имат вроден чар – може да са абсолютно естествени (без грим и предизвикателни дрехи), но пак ще подействат на мъжете. В повечето случаи, жените са пресметливи и интелигентни, добре знаят и отстояват позициите си.
Често са прекалено свободолюбиви и ясно показват, че не могат да бъдат „опитомени“, освен ако те не искат. Нямат нищо против разнообразието в любовния си живот – също като мъжа, трудно се впускат в сериозна връзка на ранна възраст.
Като партньор в улегнала възраст, тези жени са приличен избор – макар множеството си странности, тя винаги ще ви подкрепя с усмивка и в нужда, ще даде умен съвет. Няма да се втурва да прави жертви, лишения и огромни компромиси за вас, но ще дава достатъчно от себе си, за да сте доволни.

В секса, мъжът е като пеперуда, която подскача от цвят на цвят. С безгранично въображение е, за него няма място, на което да не може да изпълни пъклените си планове. Лесно влюбчив е, но и бързо му омръзва. Със сигурност не приема жените като „завоевания“ – приема сексът за една нощ като общо забавление и удоволствие за двамата. Уважава жените, което е много ценно качество. Не би имал против да има „приятелка с привилегии“. Не е от най-издържливите любовници, но пък умее да повтаря и въображението му създава впечатлението за страхотен и неповторим секс.
Жената не обича да бъде приемана само като обект. Харесва й да създава впечатление и да възбужда мъжките сетива като независима, красива и интелигентна дама. Пада си по разнообразието също като мъжа, но преди това внимателно подбира партньорите си, преценявайки всеки възможен изход от връзката, притегляйки положителните и отрицателните му черти. Също като мъжа притежава голямо въображение, но обикновено обича тя да поема инициативата. Не си пада по прекалено нежния и задълбочен секс – за нея трябва да има екшън, бурно действие.

(написано по абсолютно лични наблюдения и убеждения, без допитване до професионален хороскоп)

Advertisements
  1. canadian pharmacy / Февр 15 2011 5:38 pm

    Very nice post, good luck! 😉

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: